Home

Information

Hvem er jeg?

Som du sikkert allerede har opdaget, hedder jeg Bjarne Anker Kofoed. Anker er min farmors efternavn. Begge mine forældre er Kofod'er. Min far er en Kofoed (og hører både til i Kofoed-, Jochumsen- og Schou-familierne), og min mor er en Kofod (og hører til Kofoed- og Dahl-familien). Jeg nedstammer mere eller mindre fra alle de personer der er nævnt tidligere på denne side.

Jeg blev født på Bornholm i 1961. Jeg flyttede fra Øen til Århus i 1984, hvor jeg fik arbejde på Landbrugets EDB-Center (LEC, i dag IBM). I 1991 startede jeg på Arkitektskolen i Århus, hvor jeg tog kandidatexamen som Arkitekt med speciale i Industriel Design i 1996.

Jeg kan egentlig ikke huske hvornår jeg begyndte at blive interesseret i mine forfædre/slægtsforskning. Mine forældre har hver deres stambog, og det tog ikke lang tid at finde ud af, at begge bøger havde samme udgangspunkt, nemlig coffardikaptajn Jochum Tønnesen Müller, og at alle familier nævnt i de 2 bøger var tæt vævet sammen af et hav af ægteskaber på kryds og tværs. Jeg besluttede derfor at ren-/omskrive de 2 bøger til én. Som jeg blev færdig med i 1996.

 

Hvorfor startede jeg overhovedet på alt det her?

Tja.., det startede med at jeg fik en email fra en af mine kusiner, som hun havde fået fra et par brødre i Australien. Min kusine sendte emailen videre til mig, fordi hun mente at kunne huske, at jeg havde rodet med vores stambog før i tiden. Australierne havde søgt på Internettet efter folk med samme efternavn (Kofod), men havde dog ikke fundet mig, fordi de på det tidspunkt ikke kendte de forskellige Koefoed-/Kofoed-/Kofod-stavemåder.

Australierne blev ret chokerede over, at finde 15 e-post-adresser på folk med samme efternavn, men skrev dog alligevel et pænt brev til hver, med oplysninger om dem selv, og deres bornholmske forfædre.

Jeg kendte ikke de navne de havde skrevet i e-brevet, men kunne heller ikke huske stambogen udenad, så jeg skrev tilbage, at finde deres nulevende danske slægtninge, ville være som at lede efter en nål i en høstak. Alt dette fandt sted ca. november 1996.

Til jul tog jeg til Øen for at besøge mine forældre, og tog for en sikkerheds skyld et print af Australiernes email med mig, i tilfælde af at jeg skulle falde over noget interessant. Jeg faldt ikke over noget interssant, jeg faldt over det umulige. I min fars stambog fandt jeg Australiernes tipoldeforældre, deres oldefar og alle hans søskende. Jeg kunne simpelthen ikke tro mine egne øjne.

Da jeg kom hjem, skyndte jeg mig at skrive til Australierne at der var bid, og begyndte at lede efter programmer på Internettet, som kunne bruges til slægtsforskning, og tegne familie-træer med. Jeg fandt et par stykker, hentede et, og begyndte at fylde navne/personer i. Da jeg var færdig med de fleste af mine egne forfædre, Australiernes forfædre, og forbindelserne mellem dem, printede jeg træet ud, og sendte det til Australien. De gik helt amok. Siden da er den tid jeg bruger på slægtsforskning, svarer på spørgsmål og holde kontakten ved lige, steget mere end jeg nogensinde ville have drømt om.

Hvor ville vi have været uden Internettet og World Wide web?

Top